Buren betoncentrale vrezen voor nachtrust

Print
Temse - Het bedrijf Inter-Beton in de Doornstraat meldde gisteren aan de buurtbewoners dat deze ochtend al om 2.30u zou worden gestart met de werkzaamheden in de betoncentrale. De bewoners uit de straat reageerden verontwaardigd, waarop Inter-Beton besliste om toch maar te starten om 6u 's ochtends.
BR>
"Wij vinden dat het niet kan dat er midden in de nacht in een woongebied al wordt gewerkt", zegt Karin De Ryck namens de buurtbewoners. "De plantmanager van het bedrijf heeft begrip voor ons, maar stelt dat hij niet anders kan. Het bedrijf moet op vraag van een grote aannemer al zo vroeg beginnen werken. Dat kan volgens ons niet zomaar. Het bedrijf mag alleen bij uitzonderlijke omstandigheden al 's nachts beginnen werken. Een grote aannemer die vroeg beton wil, is geen uitzonderlijke omstandigheid. Wij zijn bevreesd dat dit nachtelijke aanvangsuur van de bedrijfsactiviteiten bij Inter-Beton eerder regel dan uitzondering gaat worden."

Onbegrip

"Met de vergunningen die het bedrijf Inter-Beton nu heeft, is het mogelijk dat zij 's nachts beginnen te werken", zegt schepen van Milieu Franky De Graeve (CD&V). "Toch begrijp ik de strategie van het bedrijf nu niet goed. Op dit moment is hun nieuwe milieuvergunningsaanvraag in volle behandeling. Door nu 's nachts te werken, verliezen zij de goodwill van de buren en het gemeentebestuur."

Blijkbaar kwam het bedrijf Inter-Beton donderdagnamiddag tot dezelfde vaststelling als De Graeve. In de vooravond liep bij de buurtbewoners een mail binnen dat het bedrijf zijn activiteiten vrijdagochtend pas om 6u zou opstarten.

GeNo
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio