Sint-Anna vraagt meer voet- en fietspaden

Print
Hamme - Om de veiligheid van de zwakke weggebruikers te verhogen heeft Sint-Anna nood aan meer trottoirs en beter onderhouden fietspaden. Dat bleek tijdens een bijeenkomst van de wijkraad. Het gemeentebestuur brengt binnenkort de trottoirs in Sint-Anna in kaart om de pijnpunten aan te duiden en weg te werken.
BR>
"Op de hele doortocht van Sint-Anna vanaf de Dries tot aan de Doorn is er geen enkele bruikbare trottoir", luidt de klacht van enkele inwoners. "Op veel plaatsen belemmeren onkruid en takken de fietspaden. Dat zorgt voor onveiligheid. Wij vragen het gemeentebestuur om de fietspaden en sommige fiets- en ook wandelroutes door de gemeente regelmatig te onderhouden met de speciaal daarvoor aangekochte veegmachine."

Schepen van Openbare Werken Etienne Drieghe (CD&V) liet weten dat alle trottoirs in Sint-Anna in kaart worden gebracht om de belangrijkste pijnpunten en tekorten te kunnen aanduiden. Er is in elke begroting een aanzienlijk bedrag ingeschreven voor de aanleg en het herstellen van trottoirs en fietspaden. Mogelijks komen daarvoor in Sint-Anna projecten in aanmerking.

De wijkraad toonde zich tevreden over de samenwerking met het gemeentebestuur de voorbije twee jaar. "Veel van de problemen die de wijkbewoners aanbrachten, zijn binnen een redelijke termijn onderzocht en zo mogelijk opgelost", evalueerde voorzitter Antoine De Meirsman.

WO
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio