Ouders overleden kankerpatiënte verzamelen dvd's voor kinderafdeling

Print
Buggenhout - De laatste fuif in feestzaal De Hert in Opdorp, die binnenkort tegen de vlakte gaat, zal op 12 mei ten voordele van Mariekes DVD-Project zijn. De ouders van kankerpatiënte Marieke zetten dat project vorig jaar op kort na haar overlijden. Ze willen zo het leven in de afdeling Kinderoncologie van het UZ Gasthuisberg in Leuven aangenamer maken voor de patiëntjes.
BR>
Nadat ze vier jaar tegen kanker gestreden had, overleed de 16-jarige Marieke Van Dooren vorig jaar op 8 mei. "Marieke zei dat als zij stierf, er iets moest gedaan worden voor de kankerpatiëntjes via het ziekenhuis, de oudervereniging of Make-a-Wish", zeggen haar ouders Dominiek Van Dooren en Bettie De Mul. "Ze had eigenlijk niet gezegd wat er juist moest gebeuren. Die keuze hebben wij moeten maken, maar we zijn zeker dat ze tof vindt wat we opgestart hebben. We stellen een groot pakket dvd's ter beschikking van de afdeling Kinderoncologie van het UZ Gasthuisberg in Leuven. De patiëntjes en hun ouders, die soms heel lang in het ziekenhuis verblijven, kunnen die lenen en ervan genieten."

De afdeling beschikt al een tijdje over dvd-spelers op elke kamer, maar het aanbod dvd-films was heel beperkt. Omdat leuke ontspanning nodig is tijdens de zware behandeling, besloten Mariekes ouders daar werk van te maken. In juli trokken ze al een eerste keer met meer dan honderd video's en zeventig dvd's naar Leuven. Ondertussen hebben ze de collectie al verschillende keren aangevuld.

Laptops

"We beslisten al snel om het project uit te breiden en het langlopend op te vatten", zeggen de initiatiefnemers. "Zo hebben we ondertussen ook al spelletjes voor consoles en willen we ook educatieve software voor pc's aanschaffen. Ook cd's, gezelschapsspellen, puzzels en leesboeken zijn welkom. Helaas kunnen deze om hygiënische redenen niet tweedehands zijn."

Een nieuwe doelstelling van het project is de aankoop van laptops voor de kinderen omdat die makkelijk bruikbaar zijn op de kamers. Misschien kunnen ze hiervoor al een deel van de opbrengst van de laatste fuif in De Hert in Opdorp op 12 mei gebruiken.

Raf MOORTGAT
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio