Koreanen opereren vanuit Sint-Niklaas

Print
Sint-Niklaas - Na vijf jaar in het Europark-Noord in Sint-Niklaas voelt de Koreaanse producent van vorkliften Doosan zich best thuis in de Wase hoofdstad. Het bedrijf gaat zijn vestiging uitbreiden en tot Europees hoofdkwartier uitbouwen. Na een eerste uitbreiding tegen half 2007 wordt al een nieuwe uitbreiding op korte termijn vooropgesteld.
BR>
De vorkliften Doosan stonden voorheen bekend onder de naam Daewoo. De afdeling werd overgenomen door Doosan die er 1,6 miljard euro voor neertelde. Toen Doosan vijf jaar geleden op zoek ging naar een tweede locatie in België wist Daniël De Landstheer van Trading Places de Koreanen te overtuigen om naar het Europark-Noord te komen. "Wij bouwden volledig naar de wensen van Doosan een magazijn van 4.000 vierkante meter", zegt hij.

"Aan de uitbreiding gingen zes maanden onderhandelingen vooraf. Doordat een naastgelegen gebouw leeg komt te staan, kan Doosan ter plaatse uitbreiden. In het vroegere kantoorgebouw van Electrabel zal de onderneming haar administratie onderbrengen. Die komt over van het Waalse Frameries. In de buurt liggen nog bedrijfsgebouwen voor het geval Doosan later nog zou willen uitbreiden."

Groei

De Belgische directie van Doosan laat daar geen twijfel over bestaan. "We verdubbelen nu onze oppervlakte omdat we het Europese verdeelcentrum zijn voor vooral Frankrijk, Duitsland en Italië", leggen plantmanager Geert Rikken en marketingmanager Daniel Vanhemelrijck uit. "Het is de bedoeling dat we over enkele jaren ook het verdeelcentrum voor Oost-Europa worden. Doosan is op de markt van de vorkliften nog niet de grootste speler, maar het bedrijf wil de komende vijf tot tien jaar sterk groeien."

In Sint-Niklaas verschaft Doosan werk aan elf mensen. Met de uitbreiding komen daar een paar werknemers uit Frameries bij. Doosan zoekt bovendien vier monteurs en evenveel administratieve medewerkers. "Sint-Niklaas is een perfecte locatie door de centrale ligging en vooral door de nabijheid van de haven. Tegen 2010 willen we nog eens alles verdubbelen. In 2006 steeg de omzet met twintig procent tegenover 2005. Dit jaar verwachten we een stijging van 23 procent en zelfs meer", aldus de Doosan-directieleden.

Yves VREBOS


Info: www.doosaneurope.com. Telefoon: 03-780.30.83.
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio