Voetballers zoeken sponsors

Print
Beveren-Waas - De spelers van de voetbalploeg van de sportschool van het Koninklijk Atheneum van Beveren waren donderdagmorgen al door hun feestroes heen. Na de overwinning tegen een schoolteam uit Seraing stonden ze alweer te trainen op de kunstgrasmat van KSK Beveren. Hun eerste zorg nu is het vinden van financiële middelen om van 14 tot 22 april te kunnen deelnemen aan het WK voor schoolploegen in Chili.
BR>
Dankzij hun eindzege in de landelijke competitie voor schoolvoetbalploegen konden de jongens van het atheneum doorstoten naar de Belgische competitie van de Internationale Schoolsport Federatie (ISF). In de finale daarvan speelden ze tegen leeftijdsgenoten uit Seraing. De Beverse ploeg haalde het met de strafschoppen. "Dat is de eerste concrete vrucht van de sportschool die vier jaar geleden gestart is", verklaart trainer David Penneman.

"In de sportschool combineren de jongens voetbal met hun studies. Vier dagen per week trainen ze in de school en dan hebben ze nog de trainingen in clubverband bij KSK Beveren, Sporting Lokeren of Red Star Waasland. Door zoveel trainingen staan ze echt aan de top voor hun leeftijd. Zo hebben ze ook een stapje voor op de tegenstanders. Aan het WK in Chili nemen 24 landen deel. Het wordt voor de jongens een rijke sportieve, sociale en menselijke ervaring. Ik kan ervan meespreken, want ik was in 1992 in hun situatie."

Penneman is van plan om zijn spelers tot de krokusvakantie rust te gunnen. Nadien wordt het op de trainingen weer menens. Ondertussen moet er wel duidelijkheid gecreëerd worden over het financiële plaatje van de WK-deelname. De Stichting Vlaamse Schoolsport neemt 750 euro per speler voor haar rekening. De spelers zelf moeten 1.000 euro ophoesten. "Het zou spijtig zijn als de prijs spelers zou beletten deel te nemen. De school legt al 150 euro per speler bij. We gaan acties organiseren en hopen op sponsors. Het zou mooi zijn als de sponsors van de clubs van onze jongens ook een duit in het zakje zouden doen. Alle ideeën zijn in ieder geval welkom."

Yves VREBOS

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio