Oliéra heeft het beste van Italië in huis

Print
Sint-Niklaas - De Sint-Niklase stadskern mag het commercieel moeilijk hebben, toch kan de Wase hoofdstad af en toe nog uitpakken met een Belgische primeur. In de Stationstraat opende begin september vorig jaar de eerste Oliéra-winkel van België. Pas een week later opende een tweede vestiging in het Wijnegem Shopping Center. Het assortiment van Oliéra is het beste van wat culinair Italië te bieden heeft.
BR>
De nieuwe keten Oliéra koos Sint-Niklaas uit om zijn concept uit te dragen. "Onze voorkeur ging uit naar groot- of centrumsteden en shopping centra", vertelt Antonio Mastellone van Oliéra. "In Sint-Niklaas vonden we de Stationstraat aangenaam. Bovendien was een zuiver Italiaans concept als het onze er nog niet aanwezig. Oliéra staat voor authentieke Italiaanse producten en werkt met kleine producenten."

Mastellone haalt daarvoor het voorbeeld aan van het pasta-aanbod. "Dat komt uit Gragnano, de wieg van de pasta. Destijds was het een zacht briesje dat permanent over het dorp waait dat de deegwaren die in de straat hingen, deed drogen. Ons concept stelt zich tot doel om de koelkastinhoud en de mentaliteit van de mensen te veranderen. Wij kiezen onze producten in functie van wat de Belgen graag eten. Italië heeft een gezonde, aangename fastfoodkeuken: niet elitair, wel toegankelijk", beweert de man die bij Oliéra ook bekend staat als kok Toto Vico.

Cadeaumanden

Oliéra wil meer zijn dan alleen maar een winkel. "Oliéra is ook een degustatiesalon en we organiseren kooklessen waarbij we de mensen ook een culturele achtergrond meegeven, de taal belichten en leren hoe ze thuis echt Italiaans kunnen eten", aldus Mastellone. Winkelverantwoordelijke Marianne Willaerts blikt tevreden terug op de eerste maanden in Sint-Niklaas. "Zo gingen tijdens de feestdagen de cadeaumanden vlot de deur uit. De mensen die zo'n mand kregen, komen nu naar de winkel om producten bij te kopen", vertelt ze.

YV

Oliéra, Stationsstraat 38, Sint-Niklaas. 03-777.23.13, oliera.eu.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio