Winkels worden concertzaaltjes

Print
Beveren-Waas - Op zaterdag 10 februari zal het publiek van de Beverse middenstand muzikaal kunnen winkelen. In het kader van de Dag van het Deeltijds Kunstonderwijs (DKO) werken de lokale Academie voor Muziek, Woord en Dans en de vzw Aangenaam Winkelen Beveren samen. De winkeliers maken van de samenwerking hun Valentijnsactie.
BR>
"De voorbije twee jaar werkten wij voor de Dag van het DKO samen met de collega’s van Hemiksem", vertelt directeur Hans De Volder van de muziekacademie. "We musiceerden toen langs de Schelde, op het water en aan de overkant van de stroom. Het bleek moeilijk om het Beverse publiek daarmee aan te spreken. Daarom kozen we nu voor een samenwerking met de plaatselijke handelszaken. Het is een omvangrijke samenwerking, want we moeten voor de gelegenheid onder andere tien piano’s huren."

Met de traditie van de Dag van het DKO willen de academies eenmaal per jaar naar buiten treden. "Wij halen de leerlingen van onze academie graag binnen", zegt woordvoerder Paul Claes van Aangenaam Winkelen Beveren. "Ik vorm voor de gelegenheid mijn apotheek om tot een kleine concertzaal. De mensen zullen amper kunnen zien dat het een apotheek is. Er doen bijna dertig winkels mee. Overal treden klassen of leerlingen van de academie op. Door de samenwerking bewijzen middenstand en muziekacademie elkaar een dienst."

Op 10 februari begint alles om 14u met een openingsconcert op de Grote Markt. De winkelconcerten lopen van 14.30u tot 16.30u en worden afgesloten met opnieuw een concert op de Grote Markt.

YV
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio