Politiezone start project fietsregistratie

Print
Hamme - De preventiedienst van de politiezone Hamme-Waasmunster start een preventieproject om de fietsregistratie te bevorderen. Inwoners die hieraan meewerken, kunnen een kwaliteitsvol fietsslot winnen.
BR> Fietsdiefstal behoort nog steeds tot de top van de kleine criminaliteit. Daarom start de politiezone een actie om de bevolking van beide gemeenten er toe aan te zetten hun fietsen te laten registreren. Dit kan door op het politiekantoor van Hamme of Waasmunster een aanvraagformulier in te vullen. Daarop staan naam, adres, rijksregisternummer en het aantal te registreren fietsen vermeld.

De aanvrager krijgt een registratielabel met de initialen van de politiezone en zonenummer en het rijksregisternummer van de aanvrager thuis bezorgd samen met een controlekaart. Dit label, dat een sterke kleefkracht heeft, moet zichtbaar op het frame van de fiets worden aangebracht.

Om de twee maanden wordt een fietsslot verloot onder de indieners van een registratieaanvraag. De winnaar kan zijn prijs afhalen door zich samen met zijn geregistreerde fiets te melden in het politiekantoor. De actie loopt tot 31 december.

WO

Info: 052-25.71.01
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio