Bouw veiligheidscentrum start wellicht in augustus

Print
Herselt - De bouw van het nieuwe veiligheidscentrum voor de politie Zuiderkempen en de brandweer aan de Marlybrug in Westerlo kan wellicht over enkele maanden eindelijk van start gaan. Als alles volgens plan verloopt, wordt de eerste steen in augustus gelegd. Een goed jaar later moeten de hulpdiensten er hun intrek kunnen nemen.
BR>
De brandweerkazerne van Westerlo en het hoofdcommissariaat van de politiezone Zuiderkempen (Westerlo, Herselt en Hulshout) vinden een stek in het veiligheidscentrum dat wordt opgetrokken aan de Marlybrug in Westerlo. Het dossier sleept al enkele jaren aan. Voor de realisatie werd oorspronkelijk gemikt op eind 2006, later werd het 2007 en nu zouden de hulpdiensten in 2008 moeten kunnen verhuizen.

"Omdat er zo veel betrokken partijen zijn, zijn er ook veel op- en aanmerkingen. Vandaar dat het project vertraging oploopt", verduidelijkt Mark Verhaegen (CD&V), voorzitter van de politieraad van de zone Zuiderkempen en burgemeester van Hulshout.

Maar het einde lijkt in zicht. "Het volledige plan is nog niet officieel goedgekeurd, maar alle techniciteiten zijn uitgeklaard en in orde gebracht. Midden februari volgt een toelichting waarop alle betrokkenen worden uitgenodigd, maar omdat het dossier al zo vaak op tafel heeft gelegen, worden daar geen fundamentele opmerkingen meer verwacht", zegt Cris Wandelseck, korpschef van de politiezone Zuiderkempen.

Negen miljoen

Als dan de bouwvergunning is afgeleverd en de gemeenteraad van Westerlo eind februari zijn fiat geeft, kan de eerste steen half augustus worden gelegd. De aannemer heeft dan 300 werkdagen, dus een dik jaar, om het gebouw te realiseren. In het najaar van 2008 moeten de agenten en brandweerlieden er hun intrek kunnen nemen.

Het is de bedoeling dat de politie Zuiderkempen op termijn nog twee kantoren overhoudt: een hoofdcommissariaat in het veiligheidscentrum en de wijkpost in Hoogzand in Westmeerbeek, die onlangs in gebruik is genomen. Het hele project kost naar schatting negen miljoen euro.

Evi HERMANS
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio