Asiel vangt veertig honden op

Print
Hulshout - Het dierenasiel Apma uit Houtvenne (Hulshout) rukte woensdagavond uit om veertig honden weg te halen bij hun baasje in het West-Vlaamse Deinze. De kennel zoekt dringend een nieuwe thuis voor de dieren.
BR>
Tabitha Vrancken van Apma Unco Jerry werkte woensdag nagenoeg de hele nacht door om veertig honden een plek te geven in het asiel. "Met vier bestelwagens pikten we de viervoeters op nabij Deinze. Hun baasje, een man op leeftijd, was door zijn vrouw achtergelaten. Hij kwam ongelukkig in het ziekenhuis terecht en de dieren waren aan hun lot overgelaten. De honden sliepen op zijn bed en in zijn zetels en waren vergeven van de vlooien. Verder verkeerden ze in relatief goede gezondheid. Het spijt ons dat we er enkele moesten achterlaten. Het was ondoenbaar om ze allemaal op te pikken", verbijt Vrancken haar spijt.

De dieren behoren niet allemaal tot hetzelfde ras. "De eigenaar was een kweker van diverse rassen. We troffen rottweilers, maltezers, Duitse herders en vooral heel veel labradors aan. De eigenaar nam contact met ons op omdat wij niet zoals de meeste asielen 100 euro vragen per dier dat we moeten ophalen. Bovendien weigeren we het om de dieren te laten inslapen."

Een mooi voorbeeld van de dierenliefde van Apma is het verhaal van Max waarmee onze krant enkele maanden geleden uitpakte. De newfoundlander leed aan een levensbedreigende heupaandoening. "Ondertussen wacht Max nog altijd op zijn operatie. De Italiaanse gespecialiseerde dierenarts die we onder de arm namen, kon zich alleen in maart vrijmaken. We wachten ook op de kunstheup, die uit Amerika moet komen."

Bestelwagen

Tabitha Vrancken doet een dubbele oproep. In de eerste plaats hoopt ze zo snel mogelijk van haar veertig gasten af te zijn. "Ik smeek de mensen om te bellen. Ik wil het asiel desnoods de hele nacht openhouden om de diertjes af te halen. Daarnaast doe ik een oproep tot een barmhartige ziel die ons een bestelwagen zou kunnen schenken. Nu huren we meestal een voertuig, maar dat is vrij duur. Onlangs propte ik bij gebrek aan geschikt vervoer dertig poedels in mijn wagen. Levensgevaarlijk als er zo eentje onder de rem kruipt."

Stefan LAENEN

0495-38.19.71, www.uncojerry.be
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio