Geen brug over Nete

Print
Hulshout - De Raad van State velde een eindarrest in een zaak die de gemeente Hulshout in 1995 aanspande tegen het Vlaamse Gewest. Inzet was een verbindingsweg tussen Hulshout en deelgemeente Houtvenne met een brug over de Grote Nete. De weg en de brug lijken er niet te komen.
BR>
Het idee om een verbinding te maken tussen Hulshout en Houtvenne rijpt al sinds de jaren 1980. "De gemeente kreeg een bouwvergunning en de aannemer maakte de werf klaar voor de werkzaamheden. Toenmalig minister Eddy Baldewijns stak daar een stokje voor door het gebied te beschermen als natuurgebied", vat burgemeester Mark Verhaegen (CD&V) de voorgeschiedenis samen.

In het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan zijn de plannen voor een brug definitief opgeborgen. "We beperken ons tot de aanleg van een fietsverbinding. We verharden één oever zodat de natuur toegankelijk wordt voor mensen die daar behoefte aan hebben. De uitspraak van de Raad van State is laat, maar duidelijk. We stellen alles in het werk om de natuurbeleving in het gebied te stimuleren."

De oppositiepartij Groen! is opgelucht dat er geen brug komt. Uit het oogpunt van natuurbehoud is de partij evenmin te vinden voor het aanleggen van een fietspad.

StLa
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio