Leerjongen neemt zaak over

Print
Meerhout - Glenn Goossens (21) opende donderdag een nieuwe elektrozaak in de Beerstraat in Meerhout. De jongeman neemt de winkel van zijn leermeester Marc Swolfs (50) over en heeft zijn vroegere baas als werknemer.
BR>
Een werkgever en een werknemer die van plaats wisselen, het is niet alledaags. Zeker niet wanneer de nieuwe baas nog een piepjonge kerel van 21 jaar is. Dat schrikt Glenn Goossens niet af nu hij de nieuwe eigenaar is van Elektro Goossens in de Beerstraat.

"Sinds mijn zestiende werkte ik al bij Elektro Swolfs in de Bevrijdingslaan in Meerhout. Het werk bevalt me enorm. Marc en ik zijn twee handen op één buik. We vulden elkaar aan. Ik mocht zelfstandig werken in zijn winkel."

Glenn Goossens kreeg in november vorig jaar plots te horen dat Marc Swolfs eind 2006 met zijn zaak stopte. "Hij gaf me de mogelijkheid om de winkel over te nemen. Ik twijfelde geen seconde. Ik leef voor mijn vak en ga nooit uit. Er volgden hectische maanden. Binnen de week vond ik een nieuw pand en ging ik een lening aan. Vanaf dan was het iedere dag van 's morgens tot 's avonds keihard werken. Deze winkel was vroeger een bankkantoor. Het gebouw heeft een betere ligging vlak bij de Markt. Ik voel me hier goed."

Hartproblemen

Glenn Goossens start zijn droomzaak met één werkgever: zijn vroegere baas. "Ik ga dit enkele jaren doen om Glenn te ondersteunen", getuigt Marc Swolfs. "Ik had enkele redenen om ermee te stoppen. Na twintig jaar vond ik het welletjes geweest. Bovendien belandde ik in september een week in het ziekenhuis met hartproblemen. Dat was een duidelijk signaal. Ik heb genoeg andere plannen om mijn tijd te vullen."

Marc Swolfs heeft geen problemen met de gewijzigde machtsverhoudingen. "Glenn neemt nu de beslissingen, en niet ik. Dat gaat even wennen zijn, maar ik weet zeker dat Glenn dat aankan."

Willy VAN DEN BERGH
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio