Belijning fietspaden laat op zich wachten

Print
Lille - De afwerking van de fietspaden op de Wechelsebaan in Lille en in de Gebroeders De Winterstraat in Wechelderzande laat nog altijd op zich wachten. Een aannemer moet de lijnen nog aanbrengen op de stroken langs de gewestwegen. De gemeente en de Administratie Wegen en Verkeer (AWV) hebben eind 2006 de hoofdaannemer in gebreke gesteld.
BR>
Een aannemer voerde in opdracht van AWV eind vorig jaar werkzaamheden uit op de Wechelsebaan in Lille en in de Gebroeders De Winterstraat in Wechelderzande. Omdat de asfalteringen niet naar behoren verliepen en de signalisatie onvoldoende bleek, stelden de Administratie Wegen en Verkeer en het Lilse gemeentebestuur de hoofdaannemer in gebreke. De asfalteringen zijn intussen uitgevoerd, maar nu laat de belijning van de stroken op zich wachten.

"De onderaannemer heeft vorige week beloofd om de schilderwerkzaamheden zo vlug mogelijk uit te voeren", zegt Stefaan Rosseel van AWV. "Om de belijningen uit te voeren moet het droog zijn en mag het ook niet vriezen."

Voor het gemeentebestuur van Lille moet er dringend een oplossing uit de bus komen. "Het is schandalig hoe de weg erbij ligt. Wij zijn er niet gelukkig mee", reageert burgemeester Jef Van Duppen (CD&V). "De fietsers en de autobestuurders weten vaak niet waar ze juist mogen rijden. Een andere aannemer heeft intussen wel de grachten langs de weg gereinigd. Op de plaatsen waar hij bezig is geweest, hebben wij zelf de signalisatie terug moeten plaatsen."

BVDL
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio