Lijst Dedecker ronselt Kempenaars

Print
Herentals - Op een provinciale meeting van de Lijst Dedecker doken verscheidene bekende gezichten uit de Kempen op. Politici die nog actief zijn in andere partijen. De meeste aanwezigen ontkennen wel dat ze kandidaat zijn voor een plaatsje op de lijst van Jean-Marie Dedecker.
BR>
Dirk Anthonis, woordvoerder van de Herentalse liberale partij Blauw 2006, was een van de aanwezigen op de meeting van de Lijst Dedecker. "Omdat ik uitgenodigd was, zoals zoveel mensen, ben ik er een glas gaan drinken. Meer moet je daar niet achter zoeken. Het was dan ook niet meer dan een infoavond. Onze partij blijft gewoon bestaan. Van een overstap naar de Lijst Dedecker is voorlopig helemaal geen sprake."

Blauw 2006 scheurde op de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen af van de Herentalse VLD, maar haalde de kiesdrempel niet.

Ook Steven Verbeeck, oprichter en lijsttrekker van de N-VA in Turnhout, woonde de meeting bij. "Ik volg hetzelfde traject als Jean-Marie Dedecker", vertrouwde hij de aanwezigen toe. "Eerst VLD, dan N-VA en nu Lijst Dedecker."

Een dag later ontkent Verbeeck dat hij voor de Lijst Dedecker kiest. "De gemeenteraadsverkiezingen waren voor mij een teleurstelling. Daarom heb ik even afstand genomen van de actieve politiek. Maar ik ben en blijf lid van de N-VA."

Dat laatste betwijfelen zijn partijgenoten in Turnhout. "Hij is geen voorzitter en zelfs geen bestuurslid meer. Volgens mij is hij zelfs geschrapt van de ledenlijst", zegt Dirk Sterkens. "Het verbaast me niet dat Verbeeck voor Dedecker kiest."

De Meerhoutse N-VA-afdeling, die nog maar een halfjaar geleden was afgescheurd van het Vlaams Belang, maakte eerder al de overstap naar de Lijst Dedecker bekend.

BaLa, GVN
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio