Guy Paulis wil parkeerkaart voor artsen

Print
Herentals - Het Herentalse gemeenteraadslid Guy Paulis (VLD) pleit voor een parkeerkaart voor huisartsen en andere medische hulpverleners in de zone Neteland.
BR>
"Sinds 1 februari kunnen gemeentebesturen zelf kiezen aan welke doelgroepen zij een gemeentelijke parkeerkaart uitreiken", weet Guy Paulis. "De houders van zo'n kaart zijn vrijgesteld van betalend parkeren in de betalende zones en van het plaatsen van een parkeerschijf."

"Huisartsen, kinesitherapeuten en thuisverpleegkundigen lijken mij een logische doelgroep. Zij kunnen bij dringend huisbezoek in een betalende- of schijfparkeerzone niet altijd inschatten hoe lang hun interventie duurt. En ze kunnen moeilijk kostbare tijd verloren laten gaan door ergens een vrij parkeerplekje te gaan zoeken."

"Uiteraard moet deze kaart kosteloos zijn. En de regeling geldt best voor de hele politiezone Neteland. Daarover moeten goede afspraken met de vijf gemeenten mogelijk zijn." Paulis oppert zijn voorstel op de eerstvolgende gemeenteraad van 6 februari.

BaLa
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio