Pelgroms verlaat politiek

Print
Aartselaar - Lynn Pelgroms verlaat de gemeenteraad, amper twee maanden nadat ze gemeenteraadslid werd. Hierdoor moet VLD reeds voor de tweede maal deze legislatuur een opvolger inschakelen.
BR>
De voorbije gemeenteraadsverkiezingen behaalde VLD in Aartselaar tien zetels op 23. Daardoor werd Lynn Pelgroms, bekend als miss-België-finaliste en spelletjespresentatrice op VTM, ook raadslid. Na twee vergaderingen geeft ze echter reeds haar ontslag. Ze benadrukt dat het niets te maken heeft met onvrede over de partij of politiek in het algemeen.

Lynn is 22 jaar maar woont nog steeds thuis. Omdat ze met haar gezin naar Hemiksem verhuist, is ze verplicht haar ontslag aan te bieden. "Ik betreur dit ten zeerste. Alhoewel het erg hectisch was omwille de opnames voor het belspelletje ‘Toeters en bellen’ op VTM en Ka2, had ik toch graag nog wat langer van het politieke leven geproefd."

De liberalen zijn hierdoor ondertussen reeds aan hun tweede raadsledenwissel toe in evenveel maanden. Eddy Avonts liet reeds tijdens de installatievergadering weten door beroepsverplichtingen niet te kunnen zetelen. Hierdoor kwam Aloïs Van Everbroeck in zijn plaats.

De stoelendans door het ontslag van Pelgroms ontstaat, is groter. Tweede opvolger van de VLD-lijst is Willy Verstreken. Hij wisselt zijn OCMW-zitje voor de gemeenteraad. In zijn vrijgekomen plaats komt Chris Hertogs.

JW
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio