Alfons en Maria zijn samen 198

Voor het eerst in zijn geschiedenis heeft Schoten een echtpaar dat 75 jaar getrouwd is: Alfons De Smedt (102) en Maria Bourleaux (96).

Boris Rousseeuw

BR>

Ze wonen in twee aaneengesloten kamers in het RVT Verbert-Verrijdt. Er was geen openbare viering, omdat beiden veel slapen en rusten. Het koppel woonde vroeger aan de Zandstappenstraat, in de buurt van de vroegere gasketel. Maria Bourleaux is van Merksplas, Alfons van Hoboken. Hij is op weg om 103 jaar te worden en zo zijn moeder Louisa Allewaters te overtreffen, die ook 102 geworden is. Ze huwden in 1932 in Balen-Wezel. Fons bezocht als zeeman internationale zeehavens, tot in Amerika toe. Later ging hij nog parlevinken: met de boot in de Antwerpse haven etenswaren verkopen.

Nieuwe stijl

Schoten schakelt over op een nieuwe formule om de lokale huwelijksjubilarissen te feliciteren. Vroeger gingen burgemeester en schepenen daarvoor op afspraak naar de mensen thuis. Vanaf 2007 worden de koppels samen plechtig ontvangen in het gemeentehuis, zoals dat in de na-oorlogse periode onder burgemeester Antoon Wolfs het geval was. Nu is toevallig zijn zoon Herman Wolfs en echtgenote onder de genodigden voor hun gouden huwelijksjubileum. De rode loper wordt morgenmiddag voor de eerste maal uitgerold. Acht koppels die deze maand hun 50ste of 60ste huwelijksverjaardag vieren, worden dan verwacht voor een middagvullend programma.

MViMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio