Gemeentesecretaris vertrekt

Print
Kalmthout - Na zestien jaar ruilt secretaris Marleen Tilborghs vanaf 1 maart het Kalmthoutse gemeentehuis voor het OCMW van Schoten. "De nieuwe wetgeving verlangt steeds meer van deze job, en dat zag ik niet meer zitten", vertelt ze in een openhartig gesprek over verleden en toekomst.
BR>
Toen gemeentesecretaris Marleen Tilborghs eind oktober vorig jaar ondervond dat de nieuwe wetgeving haar nog meer werk bezorgde, besloot ze na zestien jaar uit te kijken naar een nieuwe job. "Gemeentesecretaris lijkt steeds meer een 'witte ravenjob' en dat kon ik niet langer aan. Na jaren de meest uiteenlopende taken te hebben vervuld, besef ik dat er meer is dan werken en wil ik mij toeleggen op één aspect, personeelswerk", zegt Marleen Tilborghs. "Ik werk graag met mensen en daarom kijk ik erg uit naar mijn nieuwe functie als directeur personeelszaken bij het OCMW van Schoten."

Marleen Tilborghs stond vijf jaar voor de klas en volgde 1 oktober '90 Jef Van Thillo op als gemeentesecretaris. "Uit die beginjaren zal ik nooit vergeten: de gemeenteraden met pittige discussies die vaak ontaardden in scheldpartijen. Die zittingen zal ik het meest missen, omdat ik als secretaris een speciale band heb met raadsleden. Je doet veel voor hen, maar het contact is beperkt."

In haar carrière werkte Marleen Tilborghs nauw samen met drie burgemeesters. "Adriaan Van Hooydonck bekommerde zich erg om mij als nieuwelinge. Zijn opvolger Dirk Erreygers zag ik minder. Hij werkte erg beleidsmatig en was veel bezig met ruimtelijke ordening. Omdat Lukas Jacobs als voltijds burgemeester makkelijk bereikbaar is, plegen wij veel overleg."

"Momenten die me bijblijven, zijn de onverwachte schepenwissels zoals bij een overlijden of gedwongen ontslag. Ook de nachtelijke vergaderingen tijdens de heidebranden in de jaren negentig zal ik niet vergeten."

"Ilse Penneman, coördinator personeelsgebonden aangelegenheden en Bernard Hoppenbrouwers, diensthoofd openbare werken, zullen mij aanvankelijk vervangen. De gemeenteraad schrijft een examen uit dat op termijn hopelijk een geschikte opvolger oplevert. Stressbestendig, sterk in administratie en veel mensenkennis lijken mij noodzakelijke eigenschappen om te slagen als gemeentesecretaris", besluit Marleen Tilborghs.

Stijn DE KONING
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio