Drie vrachtwagens gestolen bij oud-burgemeester

Print
Brecht - Er werden bij Jos Janssens en Zonen, de firma in bouwmaterialen in Sint-Lenaarts, drie vrachtwagens gestolen. De diefstal vond plaats in de nacht van zondag op maandag. Van zowel de daders als van de gestolen trucks ontbreekt elk spoor. Jos Janssens was tot voor kort burgemeester in Brecht.
BR>
Toen de eerste chauffeur maandagochtend om even voor vijf uur het bedrijfsterrein van Janssens aan het Heihoefke betrad, merkte hij direct dat er iets niet pluis was. De poort, waarachter normaal zestig camions achter slot en grendel staan, stond open. Al vlug bleek dat er drie zware vrachtwagens waren verdwenen. De man verwittigde onmiddellijk zijn bazen, waarna ook de politie op de hoogte werd gebracht.

Bedrijfsleider Jos Janssens, de voormalige burgemeester van Brecht, maakt de balans op: "Het gaat om drie kipwagens, waarvan één met een hijskraan. Ze worden gebruikt om zand te vervoeren, het zijn dus geen betonmixers. De wagens zijn van de bouwjaren '96, '97 en '98. Ze bevinden zich nog in zeer goede staat, zodat we kunnen spreken van een aanzienlijk verlies voor de firma. Maar dat is een zaak die moet uitgepraat worden met de verzekering. De trucks wegen elk 26 ton en hebben een laadvermogen van 15 ton."

Weinig hoop

Naast het afwerken van de administratieve rompslomp inzake de aangifte van de diefstal, moest maandag ook het werk herverdeeld worden over het resterende wagenpark. Jos Janssens denkt niet dat de camions nog worden teruggevonden. "Drie jaar geleden maakten we iets gelijkaardigs mee. Sindsdien hoorden we er niets meer van."

Een dorpsgenoot van Jos Janssens, die in Vosselaar een frituur uitbaat, meldde gisteren dat hij tussen twaalf en één uur 's nachts een vrachtwagen van de firma richting Turnhout had zien rijden. "Dat het wel degelijk om één van onze wagens gaat, is zeker. Maar de troost is schraal."

Jos Janssens vermoedt dat de roof niet werd gepleegd door onbekenden. "De kwestie krijgt nog een wrangere nasmaak, als je weet dat wij deze week al onze vrachtwagens gaan uitrusten met een track- and tracingsystem. Daarbij kunnen de trucks op basis van gps-gegevens nauwkeurig worden gevolgd. Als er voortaan nog een wagen te vroeg de werf verlaat, of te laat op de weg is, treedt een alarm in werking."

JVs
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio