Comet verlaat Dijlestad

Biervatenproducent Comet is aan zijn laatste weken aan de Koningin Astridlaan in Mechelen toe. Het bedrijf verhuist zijn productie, samen het honderdtal werknemers, naar de veilingzone in Sint-Katelijne-Waver.

Jan Van de Poel

BR>

Ruim zeven jaar nadat patrimoniumvennootschap Cofer NV het huurcontract met Comet heeft opgezegd, zal de Mechelse biervatenproducent uiterlijk eind volgende maand zijn fabriekshal aan de Koningin Astridlaan effectief hebben verlaten. Na de mislukte pogingen van Comet om via het gerecht een verlengd verblijf op zijn huidige locatie te verkrijgen, gaf Cofer het bedrijf tot eind februari tijd om werk te maken van een verhuizing. Die plannen heeft de biervatenproducent nu rond. Vanaf maart wil Comet produceren vanuit een leegstaande loods op de voormalige terreinen van de firma Novobric aan de Fortsesteenweg in Sint-Katelijne-Waver. De loods van net geen achtduizend vierkante meter stond al geruime tijd leeg, na het vertrek van een divisie van koerierbedrijf DHL.

"Als onze milieuvergunning op tijd binnen is, kunnen we begin maart operationeel zijn op onze nieuwe locatie", licht gedelegeerd bestuurder René De Wael van Comet toe. "Alle honderd werknemers maken de verhuizing mee. Aangezien Katelijne slechts zeven kilometer van de Mechelse Ring ligt, levert die maar weinig problemen voor hen op. We hebben overigens geen andere keuze. Ons gebouw is ten prooi gevallen aan speculanten uit de immobiliënsector en in die strijd zijn we te weinig gesteund, met als gevolg dat we Mechelen de rug toekeren. Van het gerucht dat Comet naar de lage loonlanden zou uitwijken, is nooit iets aan geweest. Wij voeren onze vaten uit naar een aantal grote klanten in Australië, Japan en Zuid-Amerika. Van hieruit werkt dat uitstekend."

Afgevaardigd bestuurder Denis Janssens van Cofer is niet op de hoogte van de nakende verhuizing van Comet. Hij vindt het daarom ook veel te vroeg om al te spreken over een nieuwe bestemming voor de fabriekshal aan de Koningin Astridlaan. "Het vorige Mechelse stadsbestuur heeft het plan om er een woon- en kantorenproject te realiseren altijd tegengewerkt. Nu er een nieuw stadsbestuur is, moeten we daarmee dan maar eens terug rond de tafel zitten", reageert hij.

Jan VAN DE POEL

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio