Eindelijk bestuursploeg in polderdistrict

Print
Berendrecht-Zandvliet-Lillo - Het polderdistrict heeft een nieuwe bestuursploeg. Marcel Bartholomeeussen (sp.a) wordt districtsburgemeester.
BR>
De kiezer legde de politieke kaarten erg moeilijk. Er waren maar twee mogelijkheden om een bestuur te vormen en in de twee scenario’s speelde Polderbelangen een sleutelrol. De plaatselijke partij had de keuze uit een bestuur met Vlaams Belang als partner (samen 8 zetels op 15) of een bestuur met alle andere partijen (samen 9 zetels). Het duurde drie volle maanden voor de knopen werden doorgehakt.

Zopas stelde sp.a-Spirit-Groen!, Polderbelangen, CD&V-NVA en VLD het bestuursakkoord en de nieuwe ploeg voor. Marcel Bartholomeeussen wordt districtsburgemeester. Dankzij de gewijzigde wetgeving mag het polderdistrict nu drie schepenen aanwijzen. Danielle Meirsman (Polderbelangen) en Romain Rul (CD&V) worden schepenen. Monique Camus die VLD-schepen zou worden, neemt ontslag omdat ze het schepenmandaat wettelijk niet mag combineren met haar OCMW-job. Dirk Daems neemt haar plaats in. De nieuwe functie van districtsraadvoorzitter gaat naar uittredend schepen Karel Hendrickx (sp.a).

Gewezen burgemeester Willy Van Hees (sp.a) wordt fractievoorzitter voor zijn partij en begeleidt in de raad twee jonge krachten Nathalie Aertssen (24) en Zander Vliegen (19). Ancien Willem Van Alsenoy komt terug in de raad voor Polderbelangen. In de districtsraad komen dus vijf sp.a-verkozenen, twee voor Polderbelangen en één voor CD&V-NVA en VLD. Het Vlaams Belang heeft zes verkozenen en is de grootste en enige oppositiepartij.

Ondanks de beperkte districtsbevoegdheden wil het bestuur onder meer werk maken van de nieuwe sporthal. Op dezelfde locatie moet er een nieuw jeugdhuis komen als annex aan de sporthal. Een bedrijventerrein is dan weer iets dat het bestuur zeker niet wil.

EvdW
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio