Wivina Demeester neemt afscheid

Wivina Demeester (63) nam zopas afscheid van de plaatselijke politiek in Zoersel. Ze werd na de laatste gemeenteraadszitting van de lopende legislatuur gehuldigd door burgemeester Katrien Schryvers en de collega-raadsleden.

Jan Vorsselmans

BR>

In 2004 zegde Wivina Demeester de nationale politiek vaarwel. "In die 30 jaar was ik veertien jaar minister en zestien jaar gewoon parlementslid. Daarnaast zetelde ik bijna achttien jaar in de gemeenteraad in Zoersel. Ik blik tevreden terug op mijn carrière en geef nu de jongeren graag een kans", legt de politica uit.

Volgens Wivina Demeester zijn er zowel verschillen als gelijkenissen tussen de nationale en de plaatselijke politiek. "De wijze van werken is vergelijkbaar, maar de gemeentelijke dossiers zijn uiteraard kleiner. Als gemeenteraadslid bleef ik steeds voeling houden met de Zoerselse mensen en hun bekommernissen. Ik ben blij hen op diverse vlakken te hebben geholpen. Dankzij mijn invloed op nationaal vlak slaagde ik erin om dossiers qua wegenaanleg, rioleringen en scholenbouw sneller te laten afwerken. Zo heb ik me ook steeds verzet tegen een mogelijke uitbouw van het vliegveld van Malle-Zoersel tot heuse luchthaven."

Geen burgemeester

Hoewel Wivina Demeester ooit de CVP-lijst in Zoersel aanvoerde, had zij nooit de ambitie om burgemeester of schepen te worden. "Twee belangrijke mandaten combineren, lag niet in mijn aard. Katrien Schryvers, die ik toen mee hielp lanceren, doet dat wel en daar heb ik respect voor. Ik ben blij dat Zoersel met Katrien en met schepen Bart Sebreghts als CD&V-boegbeelden in goede handen is. Hun ploeg bestaat uit jonge én oudere krachten die zich samen inzetten voor de hele gemeenschap."

Wivina Demeester voelt zich goed in haar vel in het bosrijke domein Monnikenheide, waar zij samen met haar man het gezinsvervangend tehuis voor gehandicapten uit de grond stampte en er nog altijd woont. "Eigenlijk heb ik altijd wel wat om handen, want nog steeds komen mensen mij allerlei dingen vragen. Ik ben altijd bereid te helpen of te adviseren. En als ik een goed idee heb, zal ik zeker niet nalaten het te sms’en of te mailen naar het schepencollege of naar de bevoegde minister."

Wivina Demeester is tevens voorzitter van verscheidene vzw’s in de culturele, artistieke, sociale en economische sector. Op 1 januari komt daar een mandaat bij, want dan wordt zij voorzitter van de Vlaamse Liga tegen Kanker.

JVs

Vastgoed

Jobs in de regio