Dagcentrum Primavera barst uit zijn voegen

Print
Merksem - Primavera, een dagcentrum en bezigheidstehuis voor mensen met een mentale handicap, barst stilaan uit zijn voegen. Met toekomstige uitbreidingsmogelijkheden in het achterhoofd, zamelen vrijwilligers daarom enthousiast fondsen in.
BR>
In het centrum in de Terlindenhofstraat kunnen veertig mensen terecht: twintig gasten komen naar het dagcentrum, twintig anderen wonen permanent in het bezigheidstehuis. "Zowel het dagcentrum als de permanente opvang moet eigenlijk kunnen uitbreiden", vertelt directeur Rik Gorissen. "De mogelijkheden zijn er wel, maar dat zijn plannen voor binnen vijf, zes jaar."

Als Primavera wil uitbreiden, moeten er sowieso middelen worden vergaard. Een groepje enthousiaste sympathisanten, onder leiding van Marc Vivet en Charel Livens, is daar volop mee bezig. "We organiseren onder meer een grote tombola", vertellen Marc en Charel. "Die willen we op termijn in heel Vlaanderen houden. Als Primavera uitbreidt, willen we trots kunnen zeggen dat we mee hebben geholpen."

PeDM

www.primavera-vzw.be
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio