strip: 'Morphing Amer' uit de reeks 'Alvin Norge'

Deze reeks is van de hand van de, voor mij tot nu toe onbekende, stripauteur Chris Lamquet. Ik had hier zeer graag geschreven dat dit een fantastisch stripverhaal is met een briljante verhaallijn en ondersteund door geweldige tekeningen. Helaas... Naar mijn gevoel is dit niet zo. Ten eerste zijn de tekeningen niet echt super. De tekenaar onderneemt weliswaar een vrij verdienstelijke poging om een realistische tekenstijl te hanteren (zie ook XIII, Largo Winch en bijvoorbeeld Thorgal, om er maar een paar te noemen), maar lukt daar toch niet helemaal in. De keuze van wat er in beeld wordt gebracht, zeg maar de regie, is dan wel in orde.

jsmeets

Het verhaal van de andere kant vind ik persoonlijk vrij lachwekkend. Zo speelt het zich af in de huidige tijd, maar wordt er wel gegoocheld met allerlei sci-fi toestanden die vandaag de dag helemaal niet mogelijk zijn. Begrijpe wie begrijpe kan. Bovendien is het verhaal behoorlijk rommelig opgebouwd. Tenslotte kan u ook kennis maken met Molmol: een soort kruising tussen de robot C3PO uit de Star Wars-saga en het Michelin-ventje. Dit ventje, niet groter dan een hand, doet op zijn eentje de serieux teniet die de auteur zo krampachtig wenst op te bouwen.

Kortom, als u met de woorden cybercrime, morphing, fractaal, genoom en gentechnologie één mooie volzin kan maken, dan is dit verhaal waarschijnlijk op uw lijf geschreven. Voor de anderen: toch even twijfelen voor u de portefeuille opendoet.

Prijs: 230 frank.

Nu in het nieuws