Kind wordt weggehaald bij moeder in Frankrijk

Print
Borgerhout - De Antwerpse kortgedingrechter heeft dinsdag een deurwaarder aangesteld die het driejarige dochtertje van Marc B. uit Borgerhout bij haar moeder Sophie V. in Frankrijk mag weghalen.
De deurwaarder zal daarbij de steun krijgen van de plaatselijke politie en een psycholoog.

Sophie V. trok in mei 2004 met haar dochtertje naar haar ouders in het Franse Montceau. Toen Marc B. het meisje niet meer te zien kreeg, stapte hij naar de rechter. Hij kreeg eerst omgangsrecht en in maart van dit jaar het hoederecht. De verpleegster weigerde echter categoriek om het meisje af te staan.

Op 1 december kwam zij toch vanuit Frankrijk naar de correctionele rechtbank van Antwerpen, die zich over de problemen rond het omgangsrecht ging buigen. De vrouw werd meteen opgepakt door de politie en later door de onderzoeksrechter aangehouden. Ze zat achttien dagen in de gevangenis en werd op 19 december vrijgelaten.

Het hof van beroep had inmiddels bevestigd dat de vader het hoederecht krijgt. Per dag dat Sophie V. het kind van de papa weghoudt, moet ze bovendien een dwangsom van 200 euro betalen, met een maximum van 125.000 euro.

De advocaat van Marc B. trok vervolgens naar de kortgedingrechter met het verzoek een deurwaarder aan te stellen die het kind in Frankrijk mag gaan halen. De rechter stemde maandag in met dat verzoek.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio