Brandweer moet tijdens kerstnacht woning stutten na zware klap

Print
Antwerpen - Een jonge bestuurder in kritieke toestand, twee vernielde auto's en een zwaar beschadigde huisgevel die moest worden gestut. Dat is de trieste balans van een zwaar verkeersongeval tijdens kerstnacht op de Putsesteenweg in Mechelen.
BR>
Edward Baetens had zich kerstdag enigszins anders voorgesteld. In de nacht van zondag op maandag lag hij een uurtje in zijn bed toen een BMW de geparkeerde wagen van zijn buurman letterlijk in zijn gevel boorde. De man had net zijn huis volledig gerenoveerd. "Ik wist dat dit eens zou gebeuren", zegt hij.

Aan de rotonde aan het Esso-tankstation verloor Nicki T. (30) uit Antwerpen kort voor 3u de controle over het stuur van zijn BMW. In zijn vaart botste de auto eerst op een geparkeerde monovolume Citröen, die door de hevige klap tien meter mee werd gesleurd en ook een kleinere Citroën C3 ernstig beschadigde. De monovolume belandde tegen de gevel van Edwards woning en de BMW vatte vuur.

Getuigen van het spectaculaire ongeval konden de vlammen gelukkig snel doven, maar de bestuurder zat wel gekneld in zijn wrak. "Eerst dacht ik dat er beneden iets gevallen was. Het was één serieuze slag. Later besefte ik dat het de stenen van mijn gevel waren", vertelt Edward. "Toen ik beneden kwam, merkte ik dat er een auto in mijn hal stond. Ik belde onmiddellijk de 101, maar andere mensen hadden toen de 100 al verwittigd."

De brandweer van Mechelen had een halfuur nodig om slachtoffer Nicki T. uit zijn verhakkelde BMW te bevrijden. "Het was geen eenvoudige operatie. Een mobiele urgentiegroep diende hem de eerste zorgen toe. Dat ik dit moet meemaken", zucht Edward. De jonge bestuurder is opgenomen in het Sint-Maartenziekenhuis en verkeert nog altijd in levensgevaar. Vaak ongevallen

Zware ongevallen zijn de bewoners van de Putsesteenweg intussen gewoon. "Sinds die rotonde hier ligt, is het begonnen. Ze rijden hier veel te snel", zegt buurvrouw Pascale Meysmans. Haar buur Edward Baetens kan het alleen maar beamen. "Afgelopen zomer reed een wagen bijna mijn keuken binnen. Die auto raakte toen een verlichtingspaal, reed door de omheining en ging tweemaal over de kop. Nog een andere keer stond de auto pal voor mijn deur en nu staat hij binnen." Door het ongeval was de as Nekkerspoelstraat-Putsesteenweg maandagochtend lange tijd afgesloten voor het verkeer.

Sven VAN HAEZENDONCK
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio