Waasland stuurt Elsie naar verkiezing mooiste boerin

Print
Sint-Gillis-Waas - Op 13 januari weten we wie de schoonste boerin van Vlaanderen is. Bij de deelneemsters zit een schoonheid uit eigen streek, Elsie Van Havere uit Sint-Gillis-Waas. Ook Elsies zus Ilse dingt mee naar de titel, maar spanningen levert dat in het gezin Van Havere niet op.
BR>
De verkiezing van de schoonste boerin van Vlaanderen kwam er om het imago van de vrouwelijke landbouwers bij te stellen. En toevallig is dat ook de reden waarom Elsie Van Havere (32) meedoet. "Ik wil toch laten zien dat boerinnen niet die dikke vrouwen op klompen zijn", zegt ze. Zelf staat ze aan het hoofd van een tuinbouwbedrijf. "Ik teel sla, de gewone en heel wat variëteiten." En daarnaast wil ze de problemen die de sector kent op een positieve manier onder de aandacht brengen.

Bij nogal wat verkiezingen worden de kandidaten ingeschreven door vriendjes of ouders, Elsie maakte de keuze zelf. "In de vakbladen las ik dat er weer een mooiste boerin zou worden gekozen, en ik heb echt niet lang nagedacht." Spijt heeft ze van haar beslissing nog niet gehad. "Al die opnames en praktische proeven, het is een heel leuke ervaring. En anders dan bij missverkiezingen, vliegen wij elkaar niet in de haren."

Maar hoe zit dat dan met haar vijf jaar jongere zus Ilse, want die doet ook mee. "Nee hoor, er zijn echt geen spanningen. We doen mee omdat het leuk is. Natuurlijk hopen we allebei dat we zoveel mogelijk stemmen achter onze naam krijgen, maar het blijft natuurlijk wel een spel."

RoVH

Stemmen op je favoriete kandidate kan op www.schoonsteboerin.be
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio