Gemeente schenkt tankwagen aan Afrika

Print
Waasmunster - Het gemeentebestuur van Waasmunster schenkt een tankwagen van de brandweer aan de vzw Vrienden van Burkina Faso. De wagen zal ingezet worden voor het transport van drinkwater in het kurkdroge Afrikaanse land.
BR>
De vzw Vrienden van Burkina Faso zijn al sinds 2001 actief in het arme Afrikaanse land. Herman Beysens uit Waasmunster en zijn vrienden Ludo Delcroix en Berre Van Mechelen, allen oud-wielrenners en ex-ploegmaats van Eddy Merckx, zetten hun schouders onder het hulpproject. Ze nemen elk jaar ook deel met een Belgische ploeg aan de wielerronde van Burkina Faso, en het was tijdens die wedstrijd dat hun liefde voor het land werd aangewakkerd. Ondertussen bouwden ze al 23 waterpompen in Burkina Faso met de steun van een pak organisaties en sponsors uit België.

Burgemeester Rik Daelman (VLD) trok zelf al twee keer naar Burkina Faso om de projecten van Herman Beysens, die ook bij de gemeente werkt, te bekijken. "Een ongelofelijke ervaring", zegt Rik Daelman. "Ik werd daar als een minister ontvangen. Als je ziet hoe nuttig die projecten zijn voor de leefkwaliteit van de bevolking, schaar ik me daar zeer graag achter. Daarom hebben we ook beslist om die oude tankwagen van de brandweer naar Burkina Faso te sturen. De wagen zal drinkwater uit de waterputten halen en voor het transport zorgen naar gebieden waar nog geen waterpompen staan."

JoVe

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio