Buren vieren kerst onder afdak

Print
Buggenhout - Een zestigtal bewoners van de Hooilaart in Buggenhout verzamelde afgelopen zaterdagavond onder het afdak dat buren Sven en David voor hun huizen getimmerd hadden. Met de kerstdrink wilden ze buurt eens bijeenbrengen op een winterse avond.
BR>
"We organiseren deze kerstdrink nu al voor de derde keer", zegt Sven Hugau (28). "We vonden het contrast tussen de zomer en de winter te groot. 's Zomers zitten we vaak allemaal bij elkaar met een bak bier of zo, maar in de winter zien we elkaar amper. Daar wilden we verandering inbrengen."

"De eerste keer dat we deze drink organiseerden, ging dat allemaal nogal heel snel", gaat buurman David Van Kerckhoven (30) verder. "Nu hebben we het beter voorbereid en zijn we ook in orde met de nodige vergunningen."

De twee timmerden een houten afdak voor hun huizen, zodat iedereen wat beschut staat. Echtgenotes Sofie en Machteld zorgen ervoor dat de bezoekers een drankje krijgen: glühwein, jenever of iets anders warm. Houtkacheltjes zorgen voor extra warmte en de kinderen dragen hapjes rond. Wat later verhuizen ze naar de speelzone achter de tent. "Wij trakteren onze buren, dat wil zeggen dat we dus helemaal geen bijdrage vragen", zeggen de twee mannen.

Dat houdt de buren niet tegen om zelf hapjes en lekkers mee te brengen. De meesten hebben zelfs een kerstcadeautje mee voor de organisatoren. De buren van Hooilaart zijn blij dat ze in een gezellige sfeer met leuke achtergrondmuziek weer eens kunnen bijbabbelen tot in de late uurtjes.

RaMo
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio