Fans racen tegen Janez Detd

Print
Sint-Niklaas - Strijden tegen landmijnen en tegelijkertijd een potje racen tegen Janez Detd, het is één van de leukere manieren om een goed doel te steunen. Fans van de Grembergse groep boden 465 euro op de veiling van Music for Life, genoeg om een kwartiertje rondjes te draaien op het parcours van JPR-karting in Sint-Niklaas.
BR>
De campagne tegen landmijnen van het Rode Kruis en Studio Brussel was een enorm succes. De fans van Janez Detd kunnen zich op de borst kloppen, zij hebben een flink steentje bijgedragen aan dat succes, en dat door zich een kwartiertje uit te leven op de racebaan.

"We volgen de groep al jaren", zegt initiatiefnemer Jonathan Breughe uit Kortrijk. "Op het internetforum van de groep ontstond er wat animo toen bekend werd dat er kon geboden worden op een rondje karten met Janez Detd. We dongen mee naar die prijs, met succes. Al moet ik wel toegeven dat we met twee mensen klaar zaten om in te grijpen als er iemand een hoger bod zou uitbrengen."

Niet heel de groep was aanwezig, alleen zanger Nicolas van der Veken kwam naar Sint-Niklaas, maar hij had twee vrienden bij. Mannen die wel vaker achter het stuur van een kart hadden gezeten, zo bleek. Want Nicolas en zijn vrienden namen na de race alle podiumplaatsen in. "Een volledig Grembergs podium", noemde van der Veken het.

Hoe kwam hij erbij om mee te doen aan de actie? "Het werd ons gevraagd", zegt hij. "We wilden iets leuk doen, en karting was perfect." Wat vindt hij van het bedrag dat de veiling opbracht? "Het had meer mogen zijn, maar de veiling is heel laat online gekomen én door onze drukke agenda hadden we niet de tijd om er echt mee bezig te zijn. Maar we leggen er als groep nog 250 euro bij."

Roel VAN HOFSTRAETEN
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio