Technopolis moet uitgroeien tot park voor vrije tijd en ontspanning

Print
Mechelen - Er zijn plannen in de maak om de site van Technopolis naar Amerikaans model uit te bouwen tot een park voor vrije tijd en ontspanning. Directeur Jef Heylen van het Speelgoedmuseum is blij dat wellicht ook zijn levenswerk er een plekje krijgt.
BR>
Ondanks het positieve nieuws voor zijn museum, is Jef Heylen verrast over de snelle gang van zaken in het dossier. "Ik schrok me zaterdagochtend een bult toen bezoekers me aanspraken over het nieuws. Zelf had ik Gazet van Antwerpen nog niet gelezen", zegt de directeur. De nieuwe coalitie van VLD-CDO-Groen! en sp.a-Spirit kondigde vrijdag tijdens de voorstelling van haar bestuursakkoord de bouw van een nieuw Speelgoedmuseum aan.

"Tot dan was dat project top secret. Een jaar geleden is het plan uit gesprekken met Erik Jacquemyn van Technopolis voortgesproten. De stad had ons wel eens mogen bellen vooraleer ze het nieuws de wereld instuurde", vertelt Heylen. "Ik stond met mijn mond vol tanden. Al ben ik natuurlijk erg blij dat de stad het museum opneemt in haar akkoord en aangeeft dat ze wil investeren in een nieuw gebouw. Wij zien dat na 25 jaar werking als een erkenning."

Niet voor morgen
Het is de bedoeling om de omgeving van Technopolis naar Amerikaans model verder te ontwikkelen. "In de Verenigde Staten zijn musea en fitnesscentra in een en hetzelfde park al ingeburgerd", weet Jef Heylen. Al wil hij nog niet te hard van stapel lopen. "Het is belangrijk dat het stadsbestuur nu snel werk maakt van een concreet dossier. Wij mogen de mensen niet in het ongewisse laten. Het zou slecht zijn voor het Speelgoedmuseum als bezoekers gaan denken dat wij onmiddellijk verhuizen. Het kan nog jaren duren eer dat nieuwe museum aan Technopolis er staat. In afwachting zetten wij ons werk aan Nekkerspoel gedreven voort."

Wat er op termijn met het huidige gebouw van het Speelgoedmuseum zal gebeuren, is nog niet bekend. "Het zou perfect dienst kunnen doen voor de wijk", zegt toekomstig eerste schepen Caroline Gennez (sp.a-Spirit).

Sven VAN HAEZENDONCK
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio