Karel maakt huwelijkskrant voor zus

Print
Mechelen - Afgelopen kerstweekend is er een nieuwe krant verschenen: Het Belang van Mechelen. Het was de eerste en meteen de laatste editie van een krant die Karel Engelen speciaal maakte voor het huwelijk van zijn zus Lies (31) zaterdag.
BR>
Welgeteld 135 exemplaren zijn er gedrukt van de unieke trouwkrant voor Liesbeth Engelen en haar man Jo Janssens (33). "Wij wilden iets speciaals doen. Wij dachten aan een sketch. Toen wij aan onze speech werkten, kwam spontaan het idee voor een krant boven. Een soort Gazet van Mechelen", zegt Karel. Zijn vrouw Veerle Roovers werkte de lay-out van het dagblad uit.

Jo en Lies leerden elkaar zo'n tien jaar geleden kennen. "In Leuven, tijdens hun examens voor de tweede zit. Veel studeren is er wellicht niet meer van gekomen", lacht Karel. In Het Belang van Mechelen wordt hun huwelijk verslaan als een grote fusie tussen het Mechelse advocatenkantoor Charlier & Partners, waar Lies werkt, en Procter & Gamble, de werkgever van Jo. Intensieve contacten in het voorjaar van 2004 hadden in januari 2005 geleid tot de lancering van het eerste schoonheidsproduct dat de stempel van beide bedrijven droeg. "Dat is natuurlijk een dochtertje Helena, bijna twee ondertussen. Maar de volgende stap, een fusie, liet op zich wachten", vertelt Karel, voor de gelegenheid hoofdredacteur van Het Belang van Mechelen.

Zaterdag was het dan toch zover. Na hun jawoord in het stadhuis van Mechelen beloofde het jonge koppel elkaar eeuwige trouw in de O.L.Vrouw-over-de-Dijlekerk.

SVH
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio