Dader steekpartij belandt achter tralies

Print
Lier - De politie van Lier heeft de dader gevat van een steekpartij die vorige week plaatsvond aan een snoep- en drankenautomaat aan de Lispersteenweg. De verdachte is opgesloten in de Mechelse gevangenis.
BR>
Buurtbewoner Luc P. werd vorige week rond middernacht gewekt door lawaai aan de automaten naast zijn deur. Nieuwsgierig ging hij een kijkje nemen. Hij zag een man die een automaat aan het openbreken was.

Luc P. vroeg de onbekende man wat hij aan het doen was. "Ik wacht op de bus", kreeg hij als antwoord. Daarop wilde de man Luc P. aanvallen. Maar die liet zich niet doen en duwde de aanvaller weg. Hij riep meteen een andere buurman te hulp en vroeg die de politie te bellen. Voor de automatenkraker was dat het sein om er vandoor te gaan.

Maar Luc P. liet dat niet zomaar gebeuren en ging achter hem aan. Aan de Rivierstraat draaide de verdachte zich plots om. Hij ging Luc P. met een mes te lijf en gaf hem een steek in de borst. De dader sloeg vervolgens op de vlucht langs een steegje in de richting van de Netedijk. Luc P. verloor heel wat bloed en moest naar het ziekenhuis worden overgebracht. Daar werd de wonde gehecht en bleek dat er gelukkig geen organen waren geraakt. Na verzorging mocht hij weer naar huis.

De dief had geen buit gemaakt. Het gerecht voerde wel een sporenonderzoek uit om de dader op het spoor te komen. Dat leverde resultaat op, maar details hierover wil het Mechelse parket niet kwijt. Mogelijk zoekt het nu uit of de gearresteerde man nog andere misdrijven in de buurt op zijn actief heeft.

LDN
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio