Humorgezelschap Intgeniep stelt nieuwe show voor in Zwaneberg

Print
Nijlen - Jo Tambuyzer (25) uit Itegem (Heist-op-den-Berg), Ben Van Doninck (26) uit Bouwel (Grobbendonk) en gitarist Wouter Voorpoels (25) uit Nijlen stonden als Intgeniep afgelopen weekend voor het eerst op de planken in cultuurcentrum Zwaneberg in Heist. Hun nieuwe humoristische productie Zig Zelf oogstte veel succes in de volle zaal.
BR>
De podiummicrobe zit bij Jo Tambuyzer al van jongs af in het bloed. "In de lagere school in Itegem had ik al mijn eigen Tambishow die ik opvoerde in een hoek op de speelplaats", vertelt hij. "In het college in Lier was er een jaarlijkse revue-theatervoorstelling. Ik was er de plaatselijke grapjas. In het derde jaar zorgde ik samen met Ben Van Doninck voor de presentatie en de sketches. Absurde dingetjes vooral."

Aan de universiteit in Leuven ging hij psychologie studeren, maar ook toen raakte het podiumbeest in hem niet getemd. "Voor mijn eerste monoloog vroeg ik Wouter als gitarist. Het jaar nadien dook Ben plots ook op in Leuven. De Kamer was onze eerste dialoog. Zo ontstond uiteindelijk ons gezelschap Intgeniep. Met GenadelooS brachten we dan een tweede show", gaat Jo Tambuyzer voort.

Intussen werkt hij als halftijds gezondheidscoördinator en wetenschappelijk psycholoog. Ben Van Doninck is aan de slag bij een reclamebureau in Antwerpen en Wouter werkt als psycholoog op de unief.

Liefjes
"In Zig Zelf doen wij onze goesting. Dat is soms absurd, soms theatraler, meestal knipogend. Wij zoeken een beetje een balans en spelen alleszins onszelf", zeggen Jo en Ben. "Wij willen niet direct de grenzen van het genre aftasten."

In cultuurcentrum Zwaneberg vond het eerste zaaloptreden van Zig Zelf plaats, na een try-out in de Hnitahoeve in Heist. "Zig Zelf borrelt al een jaar. Het groeide stapsgewijs. Maar nu moeten wij dringend wat meer aandacht gaan besteden aan onze liefjes, want die hebben we de laatste maanden verwaarloosd. Wij hebben elkaar meer gezien dan onze vriendinnen", zeggen de drie verontschuldigend. "Maar in de mate van het mogelijke willen wij alleszins voortgaan met Intgeniep", geven Jo, Ben en Wouter nog mee.

Pierre ANTHONISSEN

www.intgeniep.com

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio