Kerstman verrast baby's

Print
Bonheiden - De kersverse mama's op de kraamafdeling van het Imeldaziekenhuis in Bonheiden werden maandagochtend gewekt door de kerstman. Die nodigde hen meteen uit op een feestelijk ontbijt.
BR>
De kraamafdeling van het Imeldaziekenhuis komt regelmatig met een feestelijk initiatief op de proppen. Op Moederdag en Kerstmis pakt ze uit met een verzorgd ontbijt. "We willen onze moedertjes extra in de watten leggen. Op deze speciale dagen zijn ze liever bij hun familie. Wij zorgen ervoor dat ze hier gezellig kunnen samenzijn mét hun familie", vertellen de vroedvrouwen.

Op kamer 40 ligt Mieke Vernimmen uit te rusten met haar eerste kindje. "Trixie werd op kerstavond geboren. We hadden nochtans geen kerstekindwens", lacht ze. "Trixie was uitgerekend op 2 januari. Nu moet ze haar verjaardag steeds middenin de feestdagen vieren, maar het is wel een leuke periode. Het kerstinitiatief op de kraamafdeling vind ik geweldig."

Er liggen ook enkele mama's die op de materniteit verblijven ter observatie. Annelies Lenaerts is 31 weken zwanger en moest worden opgenomen na een val. "Het was even schrikken, maar alles komt in orde", vertelt ze. "Vandaag mag ik waarschijnlijk naar huis, dus ik kan Kerstmis nog thuis vieren. Toch heb ik mijn dochtertje en man opgetrommeld om hier te komen ontbijten. Het is geweldig dat de kraamploeg zoveel moeite doet om de families een prettige kerst te bezorgen", besluit ze.

Iris RITS
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio