Dieven werken hele wijk af

Print
Kasterlee - In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in negen woningen in Kasterlee. Buren vrezen dat de daders een verdovend product gebruikten tijdens hun tocht. Het buurtinformatienetwerk heeft de inbrakenreeks in elk geval niet kunnen voorkomen.
BR>
De feiten deden zich voor in de Dijkstraat, de Kapelstraat, de Kasterleesteenweg, de Langenberg, de Broekstraat, de Pastorijstraat en de Pellemansstraat. De inbraken waren het gespreksonderwerp van de dag in het café De Pelleman, het populaire buurtcafé in de Pellemansstraat. Een dievenbende had vrijdagochtend systematisch de hele wijk afgewerkt. Op sommige plaatsen bleef de schade beperkt tot een geforceerd slot en raakten de dieven niet binnen, op andere adressen kregen ze de kans om alles wat niet te heet of te zwaar was, mee te nemen. "Een buurman kreeg vrijdagochtend telefoon van zijn baas, omdat hij niet op het werk was opgedaagd", vertelt Jef, de uitbater van De Pelleman. "Het was hem nog nooit overkomen dat hij was overslapen. Maar bij hem hadden de inbrekers wel binnen gezeten. Daarom vermoeden we dat ze een verdovend product in de slaapkamer hebben gespoten. De buurman heeft in ieder geval niets gemerkt."

Televisie
Jef, die al achttien jaar het buurtcafé openhoudt, stond mee aan de wieg van het buurtinformatienetwerk (BIN) in de wijk. "Dit café is de ontmoetingsplaats voor de buurt. Als er iets is, komen ze bij mij. Hier vinden ook de buurtfeesten plaats en vinden de verenigingen een stek. Na een hele reeks inbraken in de buurt heeft een facteur uit de straat in de hele buurt uitnodigingen voor een vergadering gepost. Op die vergadering is de BIN ontstaan. Die heeft altijd heel goed gewerkt. Tot nu. We hebben er niet echt een verklaring voor, maar de buurtbewoners zijn wel weer alert. Zelf zet ik vaak de televisie tot 's ochtends op. Eigenlijk is dat nog het beste alarmsysteem dat er is. Waar de televisie speelt wagen de dieven zich niet binnen."

Guy VAN NIEUWENHUYSEN
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio