Groen! en HOOP reageren

Print
Hoogstraten - De fracties Groen! en HOOP reageren verontwaardigd op de bedenking die Tinne Rombouts (CD&V) vrijdag maakte over eventuele afspraken met het Vlaams Belang. Zij insinueerde dat er mogelijk een afspraak zou zijn tussen Vlaams Belang en voornoemde partijen.
BR>
In een gezamenlijke persnota reageren HOOP en Groen! op de uitspraken van Rombouts. "Als Tinne Rombouts dit zonder scrupules vertelt, dan zou zij daar ongetwijfeld de nodige argumenten en bewijzen voor moeten hebben", zegt Jan Fret (Groen!). "Wij nodigen haar uit om deze argumenten en bewijzen publiek te maken, waarmee ze tegelijk haar openheid kan bewijzen."

"Er is geen akkoord.", zegt Jef Roos (HOOP). "Een rechtzetting van deze beschuldiging is wel het minste dat we van haar kunnen verwachten."

Beide fracties beklemtonen overigens dat zij een bestuursakkoord onderhandeld hebben met KVB, de fractie van Arnold Van Aperen. "Dat bleek onmiddellijk na de verkiezingen met CD&V niet mogelijk. Dit bestuursakkoord werd intern door de drie partijen met grote meerderheid goedgekeurd, waardoor er in de gemeenteraad een politieke meerderheid kon gerealiseerd worden. De moeilijkheden die nadien ontstaan zijn, zijn alleen te wijten aan KVB-lid Karel Aerts, die deze coalitie tot op heden niet wil steunen."

Niemand is volgens Jan Fret en Jef Roos ooit met de idee op de proppen gekomen om te gaan praten met Vlaams Belang. "Het mag duidelijk zijn dat Groen! en Hoop nooit zullen samenwerken met en nooit een beroep zullen doen op het Vlaams Belang, zelfs al kost het Hoop en Groen! drie schepenzetels", besluit Jan Fret (Groen!).

AO
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio