Kunstvrienden geven sponsors kerstcadeau

Print
Merksplas - Vzw De Kunstvrienden is op zoek naar sponsors om haar unieke zaal aan de Molenzijde te renoveren. Dankzij de tussenkomst van de Koning Boudewijnstichting zijn giften vanaf 30 euro fiscaal aftrekbaar.
BR>
Vzw De Kunstvrienden is een muziekvereniging in hart en nieren en iedere bezoekers die ooit aanwezig was op een optreden of feest stond versteld van de pracht van de zaal.

Het voortbestaan van dit unieke gebouw is volledig afhankelijk van de vereniging en de vele vrijwilligers die zich er belangeloos voor inzetten. Toch zenden De Kunstvrienden een noodkreet uit. In 2007 moet, op aanraden van de dienst Monumentenwacht, het volledige dak met goten van de zaal vernieuwd worden. Dat is nodig om erge waterschade aan de basisstructuur te voorkomen. Veertig procent van de kosten worden gesubsidieerd door de overheid omdat het over een beschermd monument gaat. Maar ook de resterende zestig procent kan niet betaald worden met eigen middelen.

De hulp van De Koning Boudewijnstichting komt dan ook als een ideaal geschenk. Deze stichting opent voor dit inititatief een projectrekening. De Koning Boudewijnstichting geeft geen directe financiële steun, maar zorgt er via deze rekening voor dat schenkers een fiscaal attest krijgen. Iedereen kan een bijdrage voor het project storten op de rekening van de Koning Boudewijnstichting, Brederodestraat 21 in 1000 Brussel. Daarbij hoort de vermelding L 82045 – Koninklijke Maatschappij De Kunstvrienden vzw. De giften aan de stichting zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 30 euro (art. 104 WIB). Elke schenker ontvangt een fiscaal attest in de maand februari, het jaar na de gift.

SVT

users.pandora.be/kunstvrienden.merksplas
www.koningboudewijnstichting.be
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio