Klappers trekken aandacht

Print
Baarle-Hertog - Op de terreinen van Dosko organiseerde Zena Vuurwerk zaterdag voor het eerst een vuurwerkwedstrijd in België. Slechts één Belgische ploeg moest het opnemen tegen negen ervaren Nederlandse teams. Maar die ene ploeg speelde wel een thuiswedstrijd.
BR>
Als je de heren Kees Kerremans, Robert Vermeulen, Jef Van Emsdaal, Dirk Keuten of Teun Lauwerysen wil vinden, zoek je ze best in de buurt van de Doskoterreinen. Of in de kantine. Maar zaterdag stonden ze even in het midden van het veld en in het middelpunt van de belangstelling. Het Dosko-vuurwerkteam moest de Belgische eer hoog houden in een voor het overige uitsluitend Nederlands onderonsje. Samen met een bekwame pyrotechnicus hadden ze een vuurwerkpakket mogen samenstellen waarmee ze de strijd met Nederland konden aanbinden.

Waterval
"Eerst wat klappers om de aandacht te trekken", lichtte Kees toe. "Daarna een trage waterval en dan weer klappers en ander spectaculair vuurwerk. We hebben mooie kleuren bij elkaar gezocht. Dat is al knap lastig."

Ook de ploeg van Gloria uit Baarle-Nassau had een vuurwerkspektakel gemaakt. "Wij winnen op hoop", zei Edwin Haagen. "Dosko heeft hier de hele dag al gewonnen. De afsluitende wedstrijd is voor ons." Het Doskoteam was daarvan niet overtuigd. "Wij spelen op ons heilige gras. Alle andere ploegen spelen een uitwedstrijd. En in ons team zit iemand die in een vuurwerkwinkel heeft gewerkt." In Baarle-Hertog is een vuurwerkspecialist niet ver te zoeken. Dat Dosko won, hoeft daarom niet te verwonderen.

Guy VAN NIEUWENHUYSEN
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio