Rijkevorsel verbroedert met Vivaro

Print
Rijkevorsel - De gemeente Rijkevorsel start een verbroedering met de gemeente Vivaro in Italië. Een delegatie uit Italië brengt in februari een vierdaags bezoek aan Rijkevorsel.
BR>
"Naar aanleiding van de viering van honderd jaar parochie Sint-Jozef ontstonden contacten met afgevaardigden van de Italiaanse gemeente Vivaro", zegt burgemeester Maria Brughmans (CD&V) van Rijkevorsel. "Hieruit is het idee ontstaan om met deze gemeente te verbroederen."

Om de contacten te officialiseren heeft de gemeenteraad het schepencollege de toestemming gegeven om de verbroedering verder uit te werken. Het eeuwfeestcomité van Sint-Jozef heeft van 9 tot 12 februari 2007 een cultuurweekend uitgewerkt.

Een delegatie vanuit Vivaro strijkt dat weekend neer in Rijkevorsel. Enkele gastgezinnen staan in voor de opvang van het gezelschap. De bezoekers maken tijdens het weekend kennis met de bezienswaardigheden van Rijkevorsel en omgeving. Op het programma staan ook een Kempense avond, een Italiaanse avond en bezoeken aan Antwerpen en Brussel.

BVDL
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio