"Ik heb altijd speelkaarten bij me"

Print
Turnhout - Negen jaar lang was Hubert Aerts de ambassadeur van het toerisme in Turnhout. Vrijdag nam de voorzitter afscheid van de vzw Toerisme Turnhout. Voorlopig is er geen opvolger.
BR>
"Ik heb altijd speelkaarten in mijn auto liggen", vertelt Hubert Aerts. "Als ik ergens kom en iemand leer kennen, schenk ik hem zo'n spel. Daar doe je altijd mensen plezier mee, en het is een echt Turnhouts product. Want waarin onderscheiden we ons van de rest? Al die steden en regio's die zich toeristisch willen profileren, hebben wel een kasteel of een festival. Maar wie produceert er speelkaarten?"

Dit is Hubert Aerts ten voeten uit. De voorbije negen jaar was hij als voorzitter van de vzw Toerisme Turnhout een echte ambassadeur voor de stad. "Hij is een stukje Turnhout", omschrijft burgemeester Marcel Hendrickx het. "Ik heb zelden iemand ontmoet die met zoveel passie voor zijn stad leefde. Dat Hubert heeft beslist om ontslag te nemen als voorzitter, is een verlies voor het toerisme in Turnhout."

Hubert Aerts maakte als voorzitter de professionalisering van het toerisme mee. "Vroeger werd de VVV als een clubje geleid. Nu is de vzw Toerisme Turnhout een klein bedrijf geworden", beseft Hubert. Zelf verlaat hij dat bedrijfje nu om ook eens toerist te kunnen zijn. Hubert Aerts heeft nog geen opvolger. Voorlopig neemt Ninette Nuyens het voorzitterschap waar.

GVN
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio