Olen loopt naar Polen

Atletiekclub AK Olen en de gemeentelijke sportdienst zoeken vijftien recreatieve lopers. In estafette zullen zij het traject van duizend kilometer lang tussen Olen en de Poolse zusterstad Bialogard lopen. Met het project willen de gemeente en AK de inwoners van Olen meer laten sporten.

Rudi Vanhoudt

BR>

Olen heeft sinds twee jaar een zustergemeente in Polen. De afstand tussen beide gemeenten is net geen duizend kilometer. Voor de Olense atletiekclub is het een stevig uitdaging om die afstand al lopend te overbruggen. Het startschot voor deze spectaculaire onderneming wordt gegeven op dinsdag 15 mei 2007. Op zaterdag 19 mei 2007 zouden de Olense lopers in Bialogard aankomen.

De organisatoren trekken 120 loopuren uit voor de onderneming. Om het traject te laten slagen heeft de club vijftien atleten nodig. Deze worden opgedeeld in drie teams van vijf atleten die elkaar zullen aflossen. Ieder team loopt elk vier shiften van 7,5 uur. Concreet wordt van elke loper verwacht dat hij in de trip naar Polen zes uur zal lopen. Overnachten gebeurt in jeugdherbergen. De volgende maanden stippelt AK Olen een oefentraject uit met vakkundige trainers.

Wie minder ambitieus is en toch wil deelnemen, kan ook zijn beste beentje voorzetten. Zo mag elke geïnteresseerde sportieveling deelnemen aan de eerste etappe. Elk team kan vrij het eerste deel van tachtig kilometer meelopen. De eindsbestemming van die trip ligt in het Nederlandse dorpje Roggel en Neer. Waarschijnlijk vindt dat deel van het looptraject 's nachts plaats. Dat maakt het hele gebeuren uiteraard nog leuker... Deelnemers of kandidaten kunnen contact opnemen met de Olense sportdienst.

RuVH

www.olen.be

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio