Heel de buurt uitgenodigd op alcoholvrij straatfeestje

Print
Schilde - De fameuze Coca-Cola-truck deed maandag het Antwerpse aan. Op drie verschillende locaties werd de kerstkalkoen even gelaten voor wat hij was en ontstond er een burenfeestje.
BR>
De gigantische truck die dezer dagen rondrijdt, werd ingericht als woonkamer van de kerstman. Enkele winnaars van een wedstrijd van de frisdrankengigant zagen het gevaarte voor hun deur stoppen. "Eigenlijk hadden onze buren, Jan en Jenny Koch, gewonnen. Omdat die vandaag niet thuis zijn, hebben wij de prijs gekregen", vertelt Leen Lambrechts.

Op zijn tocht stopte de truck gisteren in Schoten, Schilde en Aartselaar. Al snel bleek dat heel de buurt was opgetrommeld en wie toch nog van niets wist, werd naar buiten gelokt door de luidsprekers op de truck. Gratis drank voor iedereen en een speciale attentie voor de winnaars. "Die flesjes zijn een collectoritem", wist de neef van Leen. "Op festivals zie je die ook wel, aangepast aan de gelegenheid, maar deze exemplaren, met speciale kerstbedrukking, zullen echt wel een limited edition zijn."

Leen en echtgenoot Benoit kregen van de kerstman een mooi cadeau en mochten daarna op visite in de huiskamer van de kerstman. "Heel de familie op de foto met de kerstman, in diens eigen salon, is toch speciaal", vond Leen. De buren, die het kerstdiner even lieten voor wat het was en een kijkje kwamen nemen, werden allen onthaald op een frisdrankje en vonden het best een gezellige bedoening. "Kerstmis mag dan traditioneel wel een familiefeest zijn, dit is weer eens wat anders.

Op kerstdag van achter de feestdis komen om een praatje slaan met de mensen uit je eigen straat is best leuk", was een veelgehoorde opmerking. Of Leen en Benoit het voor de rest van de dag op frisdrank gingen houden, was echter nog niet zeker. "Waarschijnlijk zal er straks toch nog iets sterker op tafel komen."

Marc DE SWERT
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio