Vandalen slaan toe bij voetbalclub

Print
Kontich - Vandalen sloegen in de nacht van donderdag op vrijdag toe op de terreinen van voetbalclub K Kontich FC aan de Duffelsesteenweg. Ze beschadigden een net van een goal en bekrasten een wagen waarmee het terrein wordt onderhouden.
BR>
Het is niet de eerste keer dat K Kontich FC te kampen heeft met vandalenstreken. "Tijdens de zomermaanden werden de elektriciteitskast, de staantribune, de doelen, reclamepanelen en het sproeisysteem voor het terrein al eens vernield", zegt stadiondirecteur Theo Knegtel. "En van de onderhoudswagen werden de raampjes stukgeslagen en kabels losgerukt." De voetbalclub schafte zich een nieuwe wagen aan om het terrein te onderhouden. "In het koetswerk heeft iemand nu 'HOER' gekrast", zucht Knegtel. "En het net van een van de doelen is ook stukgemaakt."

Theo Kengtel denkt niet dat de club wordt geviseerd. "We hebben geen vijanden of zo", zegt hij. "Ik denk dat de club een toevallig slachtoffer is. De daders zijn volgens mij dronken feestgangers van de sporthal wat verderop. Daar worden geregeld fuiven georganiseerd. Bovendien is het hek op de parkeerplaats aan het voetbalterrein sinds een tijdje verwijderd omdat de parking openbaar werd. Zo hebben de vandalen natuurlijk vrij spel."

Theo Knegtel deed zijn beklag bij het gemeentebestuur van Kontich. "De parking zou op termijn weer worden afgesloten", hoorde Knegtel daar. "Maar eerst moet de parking worden heraangelegd. En dat gebeurt ten vroegste in 2008."

BVP, BaR
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio