Spirit wil vijfde mandaat

Print
Ekeren - Het Ekerse districtsbestuur kan, na de beslissing van minister Keulen eerder deze week, vijf leden tellen. Spirit wil dat extra, niet verplichte mandaat graag invullen. "Niet voor het postje, maar voor de inhoud", klinkt het.
BR>
Sp.a-spirit, CD&V/N-VA, VLD-Vivant en 2070 E.K.E.R.E.N. bereikten een akkoord over de mandaatsverdeling: elke partner krijgt één postje. Het district krijgt nu de mogelijkheid een extra mandaat te creëren. Het enthousiasme binnen de coalitie is erg klein, maar spirit wil wel volop gaan voor die vijfde functie.

"Sp.a levert de voorzitter", stelt spirit-man Luc Van Berlo. "Die is onder meer bevoegd voor ruimtelijke ordening en patrimonium. Wij stellen voor die bevoegdheden onder te brengen bij de extra schepen. Spirit is kandidaat voor die functie. Wij zorgden er mee voor dat het kartel naar vier zetels groeide."

Spirit lanceert het voorstel naar aanleiding van de BPA-problematiek in Mariaburg. Van Berlo: "Op dit moment zitten we daar in een juridische leemte. Er is een nieuw BPA (bijzonder plan van aanleg, red.) voor de Kapelsesteenweg, maar voor de buurt erachter, Mariaburg dus, is er geen regelgeving. Dat kan het erfgoed daar bedreigen."

In afwachting van het nieuwe RUP (ruimtelijk uitvoeringsplan, red.) worden wellicht de drie vroegere PBA's voor Mariaburg tijdelijk opnieuw in het leven geroepen.

PeDM
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio