Handelaars Wiegstraat zonder stroom tijdens kerstdrukte

Print
Antwerpen - Door een stroompanne moest een twintigtal winkels, tavernes en cafés in de Wiegstraat het zaterdag - één van de drukste dagen van het jaar - zonder elektriciteit stellen. Handelaars behielpen zich met kaarsen en schreven hun kastickets met de hand.
BR>
De stroom viel uit om 15u en was het gevolg van een kortsluiting door insijpelend water in de stroomleidingen. Pas om 19.30u was de panne hersteld. Hoe het water in de stroomleidingen kon sijpelen, is nog niet bekend.

Vierenhalf uur zat bijna de hele Wiegstraat, een zijstraat van de Meir, zonder elektriciteit. De kassa's van de winkels werkten niet meer en dus moesten de prijzen van de honderden kerstshoppers uit het hoofd worden berekend. Ook de kastickets werden met de hand geschreven.

In een paar tavernes en cafés konden geen warme dranken of eten worden bereid. Op die drukke zaterdag voor de kerstdagen betekende de stroompanne een streep door de rekening voor de horeca-uitbaters en winkeliers. Enkele handelaars maakten 's avonds licht met kaarsen, maar de meesten sloten rond 17u noodgedwongen de deuren.

BVP
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio