'Ze leed erg onder de dood van Els'

'Ze leed erg onder de dood van Els'

'Ze leed erg onder de dood van Els'

Print
Ranst - De moeder van Els C. gelooft niet dat haar dochter schuld heeft aan de dood van parachutiste Els Van Doren.
BR> Els C., de 22-jarige parachutiste die vorige week zelfmoord probeerde te plegen en zich daarmee verdachte nummer één maakte in de moord op valschermspringster Els Van Doren (37), is dit kerstweekeinde van de afdeling intensieve zorgen overgebracht naar de psychiatrie. Er zijn nog drie verdachten: Els C. zelf, haar Nederlandse minnaar en de echtgenoot van slachtoffer Els van Doren.

De moeder van Els C., die in Wambeek bij Ternat woont, ontkent dat haar dochter het hoofd- en reservevalscherm van Els Van Doren saboteerde zodat die op 18 november te pletter stortte.
De vrouw was vorige week aan het werk, in het ziekenhuis van Asse, toen ze ongerust werd omdat haar dochter haar telefoon niet opnam. Toen ze thuiskwam, vond ze Els C. in coma. Ze had een overdosis medicijnen ingenomen maar is intussen aan de beterhand. Ze is dit weekeinde al ondervraagd en overgeplaatst naar de psychiatrische afdeling.

Volgens de familie van Els C. leed ze erg onder de dood van Els Van Doren omdat ze altijd samen sprongen. Ook op de dag van het drama. “Els zag de vrouw voor haar ogen verongelukken. Een paar jaar geleden verloor ze ook al haar vader in dramatische omstandigheden. Hij was dakwerker en stortte te pletter”, luidt het.

Els C. was na de dood van haar clubgenote al langdurig ondervraagd door het gerecht. Vorige week werd ze opieuw door de speurders opgehaald voor een urenlange ondervraging. Donderdag had ze een nieuwe afspraak met de onderzoekers. Maar dit keer op haar eigen verzoek. Ze wilde een aantal verklaringen verduidelijken.
Volgens het parket in Tongeren is ze intussen opnieuw ondervraagd maar is ze niet in verdenking gesteld. Zeker is wel dat er nog heel wat gaten in haar verhaal zitten.

Haar zelfmoordpoging maakte haar verdachte nummer één. Maar ze had nog meer motieven. In de eerste plaats was ze verliefd op dezelfde man als Els Van Doren. Ze zouden daarover ruzie hebben gemaakt.
Gezien de twee vrouwen samen sprongen, wist Els C. ook perfect hoe ze een valscherm kon saboteren.

Ook al op de rooster gelegd is M., de Eindhovenaar die met beide vrouwen een relatie had. M. was ook valschermspringer in de club van Zwarterg. Tijdens het weekeinde bleven de twee vrouwen soms bij hem slapen. Hij had dus kans genoeg om de parachute van Els van Doren onder handen te nemen.

En dat is er nog Jan De Wilde, de echtgenoot van Els Van Doren. Als partner ben je bijna sowieso verdacht. Maar hij was er onlangs achtergekomen dat zijn vrouw hem bedroog met een andere valschermspringer.
Hij kende ook iets van parachutes en had kans genoeg om ze onklaar te maken gezien ze altijd thuis lag. Wordt vervolgd.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio