Mildere straf voor hardleerse oplichter

Het Antwerpse hof van beroep vindt één jaar bovenop de laatste veroordeling van vijf jaar genoeg straf voor de bekende oplichter Patrick De Maere. Die lichtte in 2002 computerfirma's op.

Stijn de Koning

BR>

Patrick De Maere (46) uit Beveren doet zich al jaren voor als betrouwbare zakenpartner, maar in de praktijk lichtte hij al veel mensen op. Steevast plaatste hij grote bestellingen die hij dan op ander adres dan afgesproken liet leveren. Leveranciers en transporteurs werden niet of met valse cheques betaald.

Zo werd de firma Procom uit Genk in mei 2002 het slachtoffer. De Maere bestelde er ter waarde van 60.000 euro 15 laptops, 11 TFT-schermen, 11 computers en een printer. Kort daarna plaatste hij bij een computerbedrijf in Boortmeerbeek een bestelling voor 15 laptops en in Ronse voor plasmaschermen. Hij gebruikte een valse naam en liet de goederen leveren in Amsterdam.

Begin dit jaar kreeg Patrick De Maere voor oplichting van de Antwerpse rechter vijf jaar cel. De rechtbank van Tongeren deed daar in september twee jaar bovenop voor de feiten van 2002. Het hof van beroep oordeelde nu dat één jaar extra volstaat.

SdK

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners