Margriet Hermans niet in Oud-Turnhoutse gemeenteraad

Margriet Hermans niet in Oud-Turnhoutse gemeenteraad

Margriet Hermans niet in Oud-Turnhoutse gemeenteraad

Print
Oud-Turnhout - Margriet Hermans (VLD) gaat niet zetelen in de gemeenteraad van het Kempense Oud-Turnhout. Dat heeft de senator en zangeres dinsdag bekend gemaakt.
Het schepencollege wilde niet ingaan op haar vraag om de gemeenteraad niet langer op donderdagavond te laten plaatsvinden. Op dat ogenblik moet de gemeenschapssenator aanwezig zijn op de stemmingen in de Senaat.

Hermans trok de plaatselijke VLD-lijst op 8 oktober en kreeg met 408 stemmen het grootste aantal stemmen van de lijst achter haar naam. Toch haalde ze ditmaal maar de helft van haar resultaat in 2000.

Haar beslissing om niet te gaan zetelen in de oppositiebanken van Oud-Turnhout steunt op een afgewezen verzoek aan het college van burgemeester en schepenen om de gemeenteraad naar een later uur of desnoods naar een andere dag te verschuiven.

Negentien van de drieëntwintig raadsleden stemden tegen een aanpassing. Het gebruikelijke tijdstip, telkens om 19.30 uur op de derde donderdag van de maand, valt samen met de wekelijkse plenaire zitting van de Senaat en maakt het Hermans onmogelijk om haar mandaat als senator te combineren met dat van gemeenteraadslid.

Hermans maakt zich sterk haar gedrevenheid om de Kempense regio in Brussel op de agenda te houden zeker niet te zullen remmen.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio