Tripartite bestuurt Boom

Boom één (sp.a) en CD&V gaan de volgende zes jaar samen met VLD het beleid in Boom uitstippelen. Burgemeester blijft Patrick Marnef. Boom één krijgt nog twee schepenen, CD&V valt van drie op twee en VLD levert één zitje. Boom één behoudt ook de OCMW-voorzitter.

jmartynowski

BR>

"De coalitie blijft nog officieus tot alle partijen van hun achterban de goedkeuring hebben gekregen", verduidelijkt de burgemeester. Hij krijgt in het nieuwe schepencollege nog twee Boom één-schepenen, evenveel als nu het geval is. Er wordt aan het sp.a-partijbestuur een voorstel gedaan wie dit worden. Anita Ceulemans is een zekerheid. Voor het tweede zitje zijn er meerdere kandidaten. Ook wie het OCMW-voorzitterschap krijgt, wordt pas maandagavond beslist.

Voor CD&V zetelt zeker uittredend schepen Bart De Smet. CD&V heeft nu nog drie collegezitjes, maar levert een zitje in voor de VLD.

Bij de VLD is de keuze voor de invulling van het zitje evenmin rond. De verkozenen voor de raad zijn Monique Coeck en Nicole Schreppers. Carry De Groot-Verboven zetelt als onafhankelijk liberaal, maar behaalde haar zitje op de VLD-lijst. Concreet betekent dit dat de nieuwe coalitie bestaat uit Boom één (8), CD&V (4) en VLD (3 maar actueel slechts 2 zetels). Samen hebben ze 14 van de 25 zetels.

De komende zes jaar zijn er drie belangrijke actiepunten: het sociale weefsel verstevigen, niet inleveren op de (sociale) dienstverlening en deze verder uitbreiden en het handelscentrum en lokale economie opkrikken.

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio